lördag 12 september 2009

En dag på folkracebanan...

I dag har det varit folkrace i Söderhamn ute på Flygstaden och jag var ju en självklar publik där.. =) Jag och Björn packade våra matsäckar och styrde kosan mot Flygstan bara det att vi hamnade på baksidan så vi såg depån men det var ett staket mellan så vi fick åka runt ett par mil skogsväg innan vi kom ut på stora stritan igen och kom in rätt väg... Och vi ska bo i Söderhamn och inte hitta dit.. Hahaha... Ja ja.. Till slut kom vi ju fram och då hade juniorerna och damerna kört första omgången och de hade precis börjat med seniorerna.. Det var ca 130 startande och banan såg skitrolig ut, snabb som fan men det gällde att va med och ta starten för annars var det svårt att köra om för banan var rätt smal..

Marinette hade ju kommit från Sala och var med och körde så hon blev 3a, 3a, 2a och gick in som 3a i B-finalen... Där valde hon startspår 1 och var med i starten men hamnade i ett sönderkört gupp direkt efter starten så hon flög och sen tog det stopp för gasvajern gick av... Jättesynd för hon är ju så otroligt duktig att köra men hade otur i dag... Ja bättre lycka nästa gång och sista deltävlingen i X-Cupen.

De körde även runner up i finalen, och för er som inte vet vad det är så funkar det så att den som vinner t.ex B-finalen går direkt upp och får åka A-final..
Och eftersom det var så många juniorer som körde började de med C-final och där vann en kille som körde för SMK Sundsvall, Det innebar ju då att han gick vidare och fick åka B-final och där vann han oxå så då var han ju även med och fick åka A-finalen och tror ni inte på fan att killen vann det med!!! Sååå duktig!

Tyvärr blev det en smäll i damernas A-final så en av tjejerna fick åka ambulans och det innebar oxå att tävlingen avbröts tills det kom en ny ambulans och de fick då köra om sin final och avslutade sedan med Seniorernas A-final men det tog sån tid innan ambulansen kom tillbaka och vi frös så vi åkte... Då var klockan ändå 17,30... Fick sms av Marinette vid 19,30 att de var lastade och på hemfärd... Stackare som har så långt att åka...

Ja det är ju det här som är synd tycker jag att det drar ut så på tiden men om de hade kört flygande start i sista omgången så det fyllde varje heat hade det gått snabbare än som de gjorde nu.. Då körde de lottade heat vilket innebar att vissa heat blev det bara 3 bilar och dels får ju de som hamnar i de heaten "gratispoäng" och sen tar det ju längre tid eftersom det blir fler heat..

Ja ni hör ju hur jag lever mig in i det gamla för jag blir ju såååå sugen på att börja igen och det kommer nog ske.. Ja inte i år men nästa kanske eller nästa.... =)

Nu ska ni slippa lyssna på mitt folkracesnack och titta på lite kort från dagen istället.. =)